Silkin salaisuudet

Silkin salaisuudet Cationic Hydration Interlink (kosteuden sitoja) kanssa

Cationic Hydration Interlink on positiivisesti latautunut molekyyli, joka tuottaa kosteutta ja yhdistyy hiuskuituun. Hiusten negatiivisiin alueisiin tunkeutuvat kationiset (positiivisesti latautuneet) silkki- ja proteiinisäikeet lisäävät vahvuutta ja kimmoisuutta. Farouk Systems käyttää ainoastaan luonnollista orgaanista silkkiä, vastakohtana ”keinosilkille”. Farouk Systems käyttää uudistuneinta tekniikkaa silkin nesteyttämiseen tai jauhamiseen.

Silkki koostuu eri kokoisista molekyyleistä

Silkin pienemmät molekyylit 120 mikronia (= miljoonasosa metriä) läpäisevät kuoren, sitoutuvat ja vahvistavat hiusta sisältä aina orvasketoon asti. Crosilkin suuremmat 750-10 000 molekyylit täyttävät tyhjiöt ja yhdistävät kuoren ja orvaskeden ja korjaavat haaroittuneet latvat. Silkki sisältää 17 kappaletta hiusten 19 aminohaposta. Silkki voi sitoa kosteutta 2,5-3 kertaa oman painonsa. Tämä parantaa kimmoisuutta, pidentää kampausten kestoa, vahvistaa permanettejä ja värituloksia.

Silkin kolmiomainen molekyylirakenne saa aikaan kolmiulotteisen kiillon ja heijastuksen. Se myös suojaa kuumuudelta, kylmyydeltä, kosteudelta ja vapailta radikaaleilta. Hius on luonnostaan negatiivisesti (-) varautunut, kun taas silkki on positiivisesti(+) latautunut. Fysiikan lakien mukaan, luonnossa vastakohdat vetävät puoleensa toisiaan. Siksi silkki yhdistyy hiukseen elektrostaattisessa prosessissa. CHI-muodonmuutosmenetelmä hyödyntää silkkiä koko menetelmässään, korjaten ja parantaen hiusten kuntoa ja laatua.